Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

(Επ)Ανάσταση;

Ε, εντάξει, δεν υπάρχει σωτηρία....Η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη. Οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Όχι χαζοί, ηλίθιοι. Ο χαζός γεννήθηκε έτσι οπότε πρέπει να τον ανεχόμαστε γιατί είμαστε καλά παιδιά. Ο ηλίθιος είναι κατ' επιλογήν χαζός. Γι' αυτό και είναι αξιοψώφητος.
Βρήκα κάτι εικόνες και ένιωσα την ανάγκη σαν καλός ψυχοκαταναγκαστικός να τις μοιραστώ μαζί σας. Εν τω μεταξύ βρίσκομα σε ένα δωμάτιο με κλειστό παντζούρι από το πρωί γιατί βαριέμαι να το ανοίξω. Και έχει ζέστη. Παρ' όλο που είμαι πιο ελαφριά ντυμένος κι από γκόμενα στα μπουζούκια. ΣΚΑΩ.







Ας πούμε εδώ πέρα, τι θέλει να πει ο ποιητής; Εντάξ' το φακ δε πολις είναι προστακτική και λέει να γαμήσουμε την αστυνομία. Κάτι που είναι και ρητορική πλάνη γιατί δε μπορείς να γαμήσεις ένα θεσμό. Μπορείς να γαμήσεις μία γκόμενα, μία φίλη σου, μία γάτα, κατσίκες και κότες αλλά δε μπορείς να γαμήσεις ένα θεσμό. Πρώτο φάουλ. Βασικά ίσως να το εννοεί μεταφορικά, αλλά δε το διευκρινίζει και γω συμπεραίνω αυτόματα ότι το λέει κυριολεκτικά. Δεύτερο Φάουλ. Το νοου τζαστις και το νοου πις δε το καταλαβαίνω. Πραγματικά. Εννοεί ότι δεν έχουμε αυτά μέχρι να γαμήσουμε το πολίς; Θέλει να μην έχουμε ούτε αυτά; Δε τα θέλει με τη μορφή που έχουν σήμερα; Και γιατί δε μας προτείνει μια εναλλακτική μορφή. Συμπέρασμα; Το σύνθημα είναι για τον πούτσο, γεμάτο logical fallacies και ο τοίχος είναι παλιός.






Τι να τα κάνεις τα βιβλία ρε στόκε; Ξες να διαβάζεις κατ' αρχάς; Και δεύτερον. Εσύ ρε τρόμπα δε πετάς μολότωφ και πέτρες; Αυτοί τι θα σου πετάνε, βιβλία; Λίγη κοινή λογική ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ.






Εδώ ο Αλεξάκης ο Μπατιγκ είπε μια μαλακία. Βρε ζωάδια, η αναρχία είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο κομμουνισμός είναι ΑΝΑΡΧΙΑ. Ή αλλιώς Αναρχία <=> Δημοκρατία και Κομμουνισμός <=> Αναρχία. Από τις προηγούμενες σχέσεις έχουμε Αναρχία <=> Κομμουνισμός <=> Δημοκρατία.. Μόνο ο σοσιαλισμός γουστάρει να το παίζει γαμάω με δυνατό κράτος κι αυτό γιατί πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος μεταξύ ΑΣΤΙΚΗΣ δημοκρατίας και Κομμουνισμού. ΠΕΤΑΛΙΔΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΣ. Α και. ΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΕΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΙΖΕΤΕ ΜΟΛΙΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ/ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ/ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ/ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗΣ/ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΗΣ και ΚΝΙΤΗΣ μιας και πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε ελεύθερα. Σαν το καμάκι που κάνω και δε μου κάθεται καμία.
- Γουστάρεις να στην φιρμάρω από πίσω; Είσαι ελεύθερη να συμφωνήσεις μαζί μου.
- ....







Ναι ναι οκέι. Ο τυπάς δεν έχει φίλους. Ούτε Άι Κιου έχει. Τελικά τρόμπες μπάχαλοι που αυτοταμπελώνονται ως Αναρχικοί και Ματατζήδες είναι δίδυμα αδερφάκια. Είναι και μικροψώλης. Αχ κακό που τον βρήκε. Εδώ να παραθέσω τις προσωπικές μου εμπειρίες από τη ΔΕΘ μιας και είδα αρκετούς τέτοιους. Στο βλέμμα των περισσοτέρων παιδιών έβλεπες ΦΟΒΟ και ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ που θα έπρεπε να δείρουν κόσμο αν παίρναν διαταγή. Όχι ότι δεν υπάρχει και η μερίδα των κομπλεξικών, αλλά ως επί το πλείστον λέτε ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Αν ρε κωλοβακτηρίδιο τους πετάς πέτρες τι περιμένεις να σε κάνουν; Να σε κεράσουν μπύρες; Ή να παίξετε τάβλι; ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΕΣΑ.






Αυτή εδώ μου άρεσε γιατί έχει πλάκα και υποσυνείδητα μηνύματα.

Πρέπει να έχουμε φίλους Χρυσαυγίτες και Κνίτες. Γιατί δε κολώνουν και θα μας βοηθήσουν αν μας πειράξει κανένας. Να μην έχετε φίλους μπάχαλους. Ως επί το πλείστον είναι χέστηδες και παίζουν μόνο ρέιντζντ με πέτρες. Ενώ οι δύο προαναφερθείσες ομάδες παίζουν melee και είναι αλάνια. Α ναι. Θυμήθηκα γιατί. Γιατί Χ και Κ ξυλώνονται για τις ΙΔΕΕΣ τους. Οι Μπάχαλοι δήθεν Αναρχικοί για τη κάβλα τους. Οι χρυσαυγίτες γιατί είναι απόγονοι του Λεωνίδα και του Μ. Αλεξάνδρου και οι ΚΝΙτες γιατί ξέρουν τι σημαίνει εκμετάλλευση από το αφεντικό. Και οι δύο οδηγούνται εκεί που οδηγούνται μέσα από βιώματα. Οι μεν από αλληλεγγύη προς τους Έλληνες που τραβάν τα πάνδεινα σε γκέτο (Άγιος Παντελεήμονας κα.) και οι δε από αλληλεγγύη στους αδερφούς εργάτες που τραβάν τα πάνδεινα από τα αφεντικά.





ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑΑΑΑΑΑ
(ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 13.20 ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ)





ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑΑΑΑΑ






ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ





Όποιος έχει ΙΔΕΕΣ και τις υπερασπίζεται ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Μήπως τελικά δεν είμαστε όλοι χαζοί; Μήπως μερικοί είμαστε επικίνδυνοι; Μήπως πρέπει να πιστέψουμε ότι είμαστε χαζοί για να μην είμαστε πλέον επικίνδυνοι; Δε ξέρω. Άλλωστε δεν υπάρχω. Αφού δε σκέφτομαι δεν υπάρχω. Ή μήπως σκέφτομαι;


Και μία ρήση του Ι. Στάλιν:



Οι ιδέες είναι πιο ισχυρές από τα όπλα. Δεν αφήνουμε το λαό μας να έχει όπλα, γιατί να τον αφήσουμε να έχει ιδέες;

7 σχόλια:

  1. Σωστός ο Στάλιν. Σωστός κι εσύ.

    Θέλω να σταθώ στα ΜΑΤ. Τα παιδιά πήγαν εκεί για τη σιγουριά των χρημάτων. Μια σιγουριά που φαίνεται να μειώνεται επικίνδυνα. Έχω συμφοιτητή που είχε περάσει ΜΑΤ. Πήγε, δούλεψε, είδε και έφυγε. Μου έλεγε δεν την πάλευε να τον διατάζουν να χτυπήσει κόσμο, χωρίς τόσο σοβαρό λόγο. Ότι δεν την πάλευε να του λένε κάτσε ακίνητος όταν έπρεπε να κάνουν ντου και να κομματιάσουν τον αντιπαλο που έκαιγε μαγαζιά και αυτοκίνητα (π.χ. κουκουλοφόροι).

    Επικρατεί αυτό που είπες κι εσύ. Φόβος και στεναχώρια. Εμείς, όμως, τους βρίζουμε. Θέλω ρε πουσταρά να σε κλέβουνε, να σε βιάζουνε και να σε σκοτώνουνε. Να δω ποιος θα φωνάξεις. Και εννοείται ότι υπάρχουν και οι κομπλεξικοί. Παντού υπάρχουν. Σε όλα τα επαγγέλματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάτι τελευταίο. Είμαστε ηλίθιοι. Αν δεν ήμαστε δεν θα είχαμε έρθει σε αυτό το σημείο. Και ναι, η ηλιθιότητα είναι ανίκητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ο ματατζής είναι δύσκολο επάγγελμα. Ξέρεις ότι θα μπεις εκεί για να ριξεις ξύλο. Αυτός είναι ο πυρήνας του επαγγέλματος. Βέβαια πολλά καίκια για αυτό μπαίνουν (το 'καίκια' ήταν μεταφορικο, διευκρινίζω για τον Ασβο). Αλλά είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν και ματατζήδες που δεν είναι τόσο νταβάρια. Αυτοί λοιπόν πρέπει να περνάνε και κανα ψυχολογικό λούκι όποτε έρχονται στα χέρια με 'νορμαλ' διαδηλωτες που απλα αγανακτήσανε.
    Το κακό είναι που οι αναρχικοί και οι αυγουλοκέφαλοι (και αυτό μεταφορικο Ασβε) απ'την αλλη μεριά, τους θεωρούνε όλους εχθρούς. Είτε μαύρο είτε άσπρο δηλαδή, χωρίς γκρίζες ζώνες.
    Συμπέρασμα. παπάρες θα υπάρχουν παντού, είτε είσαι στη μια παράταξη, είτε στην άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ σε όλα τ'άλλα, εκτός απο το δεύτερο και αυτό με τα ψάρια. Τουλάχιστον πήρες από μένα ένα 3/5.

    Για την εικόνα με τα δακρυγόνα: Ναι Ασβέ, τα λεφτά πρέπει να δίνονται στην παιδεία και όχι στα δακρυγόνα. Ξέρω ότι απευθύνεσαι σε μπαχαλάκηδες δήθεν αναρχικούς, αλλά παρ'όλ'αυτά το νόημα του μηνύματος δεν αλλάζει και το πόστερ έχει απόλυτο δίκιο.

    Για την εικόνα με τα ψάρια: Προφανώς δεν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι "όταν τα βρείτε δύσκολα μαζευτείτε και δώστε ξύλο". Προσωπικά το βλέπω σαν κάλεσμα για ειρηνική συσπείρωση έναντι στο σύστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι ο λόγος του λαού έχει δύναμη και άλλα τέτοια γλυκανάλατα κι ωραία. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.

    Δεν έχω ξεχάσει το κόμμεντ σου στην ανάρτησή μου, αλλά προς το παρόν δεν έχω καθόλου χρόνο ν'απαντήσω. Ελπίζω να τα καταφέρω προσεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επάγγελμα του ματατζή είναι πραγματικά πολύ δύσκολο αν δεν είσαι κανάς ψύχης. Να γουστάρεις "εξουσία" επειδή σε δέρνανε το σχολείο. Την ημέρα που άρχιζε η ΔΕΘ πιάσανε ένα φίλο μου χωρίς ταυτότητα αρκετά μακριά από τη ΔΕΘ, κοντά στο μέγαρο μουσικής. Όταν τους βάλανε στη κλούβα ήρθε ένας παχύδερμος ματατζής, σα το Πάγκαλο ένα πράμα, και δίνοντάς του σφαλιάρα, ξες απ' αυτές όταν κουρεύεται κανένας του είπε: "Δε θα κοιτάς ίσια ρε, κάτω θα κοιτάς".
    Αυτός είναι ματατζής με ψυχολογικά προβλήματα. Και απ' αυτούς που είδε ο φίλος μου και αυτούς που είδα εγώ, ήταν ο μοναδικός. Καλή αναλογία θα έλεγα...

    Η εικόνα με τα ψάρια μου άρεσε γιατί τα μικρά τα ψαράκια(άνθρωποι) γίνονται ένα μεγάλο ψαράκι (λαός) και τρώνε το λίγο μικρότερο ψαράκι(αφεντικό). Α και δε το βλέπω σα κάλεσμα για ειρηνική συσπείρωση. Πιο πολύ για τλαική εξέγερση, αλλά δε ξέρω.

    Το να λέμε ότι τα λεφτά πρέπει να δίνονται στη παιδεία είναι σα να λέμε ότι είμαστε πιο ακίνδυνοι με βιβλία παρά με δακρυγόνα. Ένα τυρρανικό καθεστώς πρώτα θα κοιτάξει να διαφυλάξει τη θέση του και μετά όλα τα άλλα. Αυτοί που πήραν την απόφαση να ρίξουν "δωρεάν" δακρυγόνα παρά να δώσουν βιβλία, τη στιγμή που τη πήραν χρειαζόντουσαν δακρυγόνα και επενδύσεις στις δυνάμεις καταστολής και όχι επενδύσεις στη παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι αλλά αυτό είναι ΛΑΘΟΣ! Οκ, είναι υπερβολικά obvious και έχεις δίκιο στο "Ένα τυρρανικό καθεστώς πρώτα θα κοιτάξει να διαφυλάξει τη θέση του και μετά όλα τα άλλα" , αλλά παραμένει Λ-Α-Θ-Ο-Σ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρετε, Ασβέ. Μόλις ξεκίνησα να κοιτάζω το blog σου και έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος από τις ιδέες σου. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το που τοποθετείς πολιτικά τον εαυτό σου, παρόλο που όλοι μας έχουμε έναν γενικό προσανατολισμό, ο οποίος πρέπει να είναι σεβαστός αν αποδέχεται την πολυφωνία στις απόψεις. Συμφωνώ αρκετά με τα λεγόμενά σου. Βέβαια, αν ήταν στο χέρι μου θα απαγόρευα δια ροπάλου οποιαδήποτε παράταξη δεν αποδέχεται τον κοινοβουλευτισμό (π.χ εθνικοσοσιαλιστές, κομμουνιστές, "αναρχικοί"), διότι πολύ απλά δε γουστάρω να σκέφτομαι ότι ο χρυσαυγίτης ή το κομμούνι θα βγει με δημοκρατικές διαδικασίες και μετά θα φοβάμαι να μιλήσω. Ασφαλώς, ως Νεοέλληνες αμφιβάλλω ότι θα επιτρέψουμε ποτέ σε τέτοιους κάφρους να κυβερνήσουν... έχουμε καλύτερα τσογλάνια που μας κυβερνάνε σωστά, χαχα... Γενικά, το πρόβλημα είναι ότι περιμένουμε να αλλάξει ο κόσμος και όχι εμείς. Όλα αυτά τα περί παιδείας είναι μπούρδες: Το Ισραήλ (το οποίο θαυμάζω επειδή έχει γαντζωθεί σε μια λωρίδα γης επί δεκαετίες και αντέχει με τις ορδές των Αράβων να είναι δίπλα του) επενδύει πάρα πολύ στην παιδεία, αλλά και στην άμυνα και αυτό γιατί η παιδεία θα συμβάλλει στο να μειωθεί ο κίνδυνος των Αράβων. Εμείς έχουμε αναρχικούς και aristerous (με λατινικούς χαρακτήρες) οι οποίοι νομίζουν ότι η παιδεία είναι κάτι το χίπικο και "πεταλουδίτσες και λουλουδάκια", ενώ είναι ζήτημα ζωής και θανάτου... τεσπα αρκετά σε κούρασα με το σεντόνι, ανυπομονώ να διαβάσω και άλλα άρθρα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή